ΛΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ MD, PHD, FEBS - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Άντερσεν 4Γ & Μωραΐτη Μιχαήλ 93, 11525 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302106106292

Γεωγραφικό πλάτος: 23.770763165204613

Γεωγραφικό μήκος: 37.997428957039624

ΛΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ MD, PHD, FEBS - Αθήνα

Περιγραφή - ΛΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ MD, PHD, FEBS - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Η Δρ Λιάκου Παρασκευή είναι ειδική μαστολόγος - χειρουργός μαστού, με έδρα την Αθήνα, και Αριστούχος Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβε σειρά βραβείων για άριστη επίδοση, καθώς και υποτροφία του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών για 6 συνεχόμενα έτη φοίτησης. Αποφοίτησε με το μεγαλύτερο βαθμό (9) και ανέγνωσε τιμητικά τον όρκο του Ιπποκράτη, κατά την τελετή λήψης πτυχίου (Ιούλιος 1999). Το 2000 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κ. Στεφανόπουλο.

Ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική στο 401 ΓΣΝΑ (2001 - 2003) και στην πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2003 - 2007). Την περίοδο αυτή, μετέβη για τρίμηνο στο κέντρο τραύματος της Ιατρικής Σχολής Keck, του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας USC, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Το 2008 εργάστηκε στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ GENERAL ως γενικός χειρουργός. Από το 2009 εργάζεται στη μονάδα μαστού της 1ης προπαιδευτικής χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο.

Το 2012 απέκτησε δίπλωμα διδακτορικής διατριβής, με έμφαση στην καρκινογενετική δράση του ισχυρού αγγειογενετικού παράγοντα ενδοθηλίνη -1.

Το 2013 μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Stanford, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, με αποκλειστική ενασχόληση με τις μεθόδους αποκατάστασης του μαστού. Το 2014 απέκτησε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στη Χειρουργική του Μαστού (Fellow of European Board of Surgery - Breast, Glasgow 2014). Το 2015 ολοκλήρωσε προχωρημένο σεμινάριο ογκοπλαστικής μαστού (Παρίσι, Oncoplastic Masterclass, University Descartes).

Το 2016 έλαβε πιστοποίηση διενέργειας υπερήχων μαστού για χειρουργούς από το τμήμα μαστού του Southmead Hospital, Bristol NHS Trust, UK.

Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση όλων των παθήσεων του μαστού (κακοήθεις και καλοήθεις). Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκτίμηση κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, στην κλινική εξέταση με μαστογραφική και υπερηχογραφική συνεκτίμηση, στη διενέργεια όλων των βιοπτικών μεθόδων: FNA και Core Biopsy υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση, στερεοτακτική βιοψία με μαστογραφική καθοδήγηση (Mammotome, BLES), τοποθέτηση συρμάτινων οδηγών.

Εκτελεί μεγάλο αριθμό επεμβάσεων για κακοήθεις παθήσεις, όπως ογκοπλαστική μαστού επιπέδου Ι και II, μαστεκτομή, απλή και υποδόρια με διατήρηση συμπλέγματος θηλής - θηλαίας άλω, βιοψία λεμφαδένα φρουρού και πλήρη λεμφαδενικό καθαρισμό.

Αναλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση μαστού με τοποθέτηση ενθεμάτων, τη μαστοπηξία και μειωτική επέμβαση συμμετρίας, την αποκατάσταση θηλής, αλλά εκτελεί και επεμβάσεις για καλοήθεις παθήσεις, όπως τα οζίδια, οι αποτιτανώσεις, το έκκριμα θηλής, το περιθηλαίο συρίγγιο κ.ά.

Παράλληλα, διατηρεί ενεργό επιστημονικό έργο με την οργάνωση, διενέργεια και δημοσίευση σειράς ερευνητικών πρωτοκόλλων (τρισδιάστατη υπερηχοτομογραφία μαστού, τεστ pap μαστού, θεραπευτική δυνατότητα στερεοτακτικών βιοψιών κ.λπ.), τη διδασκαλία φοιτητών ιατρικής, τη διενέργεια διαλέξεων, τη συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα και σε ιατρικά συνέδρια.

Χαρακτηριστικά, είχε συντονιστικό οργανωτικό ρόλο στη διενέργεια συνεδρίου, με θέμα 'Εθνικές κατευθυντήριες οδηγίες στη χειρουργική ογκολογία του μαστού' (Ζάππειο, 2012), καθώς και στη σύνταξη και έκδοση των παραπάνω οδηγιών (Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδη 2013).

Πάγια αρχή της είναι: 'Ενημερώνομαι, Αντιλαμβάνομαι, Αισθάνομαι, Πράττω'.