ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, FEBOT, FEBHS - ORTHOPEDICARE - Μαρούσι
Άλλο - Μαρούσι Μαρούσι - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 58 Σωρός Σταθμός Προαστιακού, έναντι κτιρίου ΟΤΕ - πίσω από Ιατρικό Αθηνών, 15125 Μαρούσι Αττικής

Τηλέφωνο: +302177075109

Γεωγραφικό πλάτος: 23.805218199425248

Γεωγραφικό μήκος: 38.043979142641874

ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, FEBOT, FEBHS - ORTHOPEDICARE - Μαρούσι

Περιγραφή - ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, FEBOT, FEBHS - ORTHOPEDICARE - Μαρούσι Άλλο - Μαρούσι Μαρούσι - Αττικής

Ο Δρ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ORTHOPEDICARE είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι και στο Νέο Ηράκλειο.

Παρέχει εξειδικευμένη ορθοπαιδική φροντίδα πάνω σε ορθοπαιδικά προβλήματα, είτε πρόκειται για τραυματισμούς είτε για χρόνιες παθήσεις, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητά τους. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση τόσο των νεότερων, όσο και των καθιερωμένων μεθόδων, με γνώμονα την εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε ασθενή. Η ομάδα του orthopedicare απαρτίζεται από έμπειρους ορθοπαιδικούς και αντιμετωπίζεται, σχεδόν, το σύνολο της ορθοπαιδικής, με έμφαση στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ελάχιστης παρεμβατικότητας και ταχείας ανάρρωσης (αρθροσκόπηση, διαδερμικές τεχνικές, Fast-Track αρθροπλαστική γόνατος, ισχίου κ.ά.).

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ Γεώργιος Β. Κασιμάτης, MD, PhD, FEBOT, FEBHS είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά την ειδικότητά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ολοκλήρωσε τη διατριβή του με «Άριστα» πάνω στη σπονδυλική στήλη και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής. Εργάστηκε, επίσης, στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγλαΐα Κυριακού', όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία με παιδιά που είχαν ορθοπαιδικά προβλήματα.

Στη συνέχεια, έλαβε υποτροφία από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Ορθοπαιδικής Rizzoli (IOR) στη Μπολώνια της Ιταλίας, το οποίο αποτελεί πρότυπο κέντρο αναφοράς για την Ορθοπαιδική και, ειδικά, για τη Μυοσκελετική Ογκολογία, παγκοσμίως. Εκεί, είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει ικανή εμπειρία πάνω στις σπάνιες αυτές παθήσεις και να εξειδικευθεί σε πολύπλοκες επεμβάσεις αποκατάστασης των οστών και των αρθρώσεων από τον καταξιωμένο Καθηγητή Mario Mercuri.

Έπειτα από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις, έγινε μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, ενώ έλαβε και υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Ακολούθως, και πάλι, κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων, αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας (ΕΒΟΤ/UEMS) ως 'Fellow of the European Board of Orthopaedics and Traumatology- (FEBOT)” στο Δουβλίνο, Ιρλανδία.

Στη συνέχεια και για μια πενταετία, ασχολήθηκε με το Άνω Άκρο - Μικροχειρουργική και, το 2012, κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων, που διεξήγαγε ο επίσημος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Χειρουργική του Χεριού (FESSH/UEMS) στην Αμβέρσα (Βέλγιο), πιστοποιήθηκε στη Χειρουργική του Χεριού ως 'Fellow of the European Board in Hand Surgery- (FEBHS)”. Την πιστοποίηση αυτή κατέχουν ελάχιστοι Έλληνες Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί, όπως φαίνεται και στο επίσημο site της FESSH.

Έχει ασχοληθεί επισταμένα με την άρθρωση του ώμου (κατάγματα, αρθρίτιδες, αρθροπλαστική, αρθροσκόπηση) και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα σχετικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ώμου - Αγκώνα (SECEC / ESSSE).

Την τελευταία δεκαετία, ο Δρ. Κασιμάτης Γεώργιος FEBOT, FEBHS ασχολείται με μεθόδους γρήγορης αποκατάστασης και αναλαμβάνει περιστατικά αρθροσκοπήσεων και αρθροπλαστικών (γόνατος, ώμου, ισχίου), ασθενείς με προβλήματα χεριού ή ποδιού, παιδιά με ορθοπαιδικά προβλήματα, καθώς και ασθενείς με προβλήματα μυοσκελετικής ογκολογίας.

Ο γιατρός δέχεται και στο ιατρείο του στο Νέο Ηράκλειο.