ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ MD, PhD - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας & Λούρου 1 Μέγαρο Μουσικής, 11528 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302107211907

Γεωγραφικό πλάτος: 23.755124234721706

Γεωγραφικό μήκος: 37.98068760836958

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ MD, PhD - Αθήνα

Περιγραφή - ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ MD, PhD - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο Χριστόπουλος Ευθύμιος MD, PhD, διευθυντής ΩΡΛ - Ωτορινολαρυγγολόγος ενηλίκων & παιδιών, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & της Βιοκλινικής Αθηνών, διατηρεί το ιατρείο του στην Αθήνα.

Εισήχθη το 1970 στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή και το 1976 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1977 έως το 1980, υπηρέτησε σε πολεμικό πλοίο και στη χειρουργική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Από το 1981 έως το 1985, έκανε ειδίκευση στην ΩΡΛ και έλαβε την ειδικότητα του χειρουργού ωτορινολαρυγγολόγου από την ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Το 1985 μετέβη για μετεκπαίδευση ενός χρόνου στην ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου του Newcastle Upon Tyne της Αγγλίας και έκανε ειδική εκπαίδευση στην ωτοχειρουργική και ρινοπλαστική, συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Το 1988 ανακηρύχθηκε, με Άριστα, σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1989 μετέβη για νέα μετεκπαίδευση ενός χρόνου στην ΩΡΛ κλινική & στην παιδο-ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημίου του Pittsburgh των ΗΠΑ, όπου και εξειδικεύτηκε στις ενδορρινικές, ενδοσκοπικές χειρουργικές τεχνικές, στα Laser και στην παιδο-ΩΡΛ. Στο διάστημα αυτό είχε ενεργό συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στα πανεπιστήμια Saint Louis, Vanderbilt και Johns Hopkins.

Μετά την ειδικότητα, ανέλαβε επιμελητής της ΩΡΛ Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ). Από το 1996 έως το 2009, διετέλεσε διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του ΝΝΑ. Το 2004 και το 2006 μετέβη στο Παρίσι, όπου διδάχθηκε τις νέες τεχνικές στη φωνομικροχειρουργική.

Συμμετέχει σαν ειδικός ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, όπου αναπτύσσει εξειδικευμένα θέματα που αφορούν την ωτοχειρουργική, ρινοπλαστική, φωνομικροχειρουργική, ενδοσκοπική χειρουργική και τα Laser ενηλίκων και παιδιών. Εκπαιδεύει νέους ιατρούς, για να γίνουν ειδικοί ωτορινολαρυγγολόγοι, και συμμετέχει διαρκώς σαν εκπαιδευτής σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά σχετικά με τα θέματα εξειδίκευσής του.

Ο κ. Χριστόπουλος εφαρμόζει προηγμένες χειρουργικές τεχνικές για ρινοπλαστική κ.ά., και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της μικροχειρουργικής, της ενδοσκοπικής χειρουργικής και των Laser, για να κάνει χειρισμούς με απόλυτη ακρίβεια και να μπορεί να αγγίζει το τέλειο αποτέλεσμα.

Το ιατρείο λειτουργεί σε ριζικά ανακαινισμένο χώρο, με πλήρη και σύγχρονο ΩΡΛ εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί κλινική ΩΡΛ εξέταση, εξέταση με μικροσκόπιο, ενδοσκόπηση ώτων, ρινός, ρινοφάρυγγα, φάρυγγα και λάρυγγα, με εύκαμπτα και άκαμπτα ενδοσκόπια.

Πραγματοποιείται, επίσης, video καταγραφή ενδοσκοπικών δεδομένων, ακοομέτρηση, έλεγχος ακοής - βαρηκοΐας, τυμπανομετρία, προσδιορισμός ηχητικών αντανακλαστικών και θεραπεία ιλίγγου και ιλίγγου θέσεως. Τέλος, αναλαμβάνουμε τη θεραπεία αιφνίδιας βαρηκοΐας και παρέχουμε έλεγχο ρινορραγίας και παιχνιδοακουομετρία.

Ο ιατρός είναι ιδρυτικό μέλος των εταιρειών:

  • Ελληνική Εταιρεία Ιατρικών Εφαρμογών Laser
  • Ελληνική Εταιρεία Απνοιών & Άλλων Διαταραχών Ύπνου
  • Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου
  • Ελληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Διαταραχών Κατάποσης