ΛΕΞΙΣ & ΣΚΕΨΙΣ - Παλαιό Φάληρο
Άλλο - Παλαιό Φάληρο Παλαιό Φάληρο - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αμφιθέας 103, 17563 Παλαιό Φάληρο Αττικής

Τηλέφωνο: +302109849078

Γεωγραφικό πλάτος: 23.70308837284831

Γεωγραφικό μήκος: 37.92933847922581

ΛΕΞΙΣ & ΣΚΕΨΙΣ - Παλαιό Φάληρο

Περιγραφή - ΛΕΞΙΣ & ΣΚΕΨΙΣ - Παλαιό Φάληρο Άλλο - Παλαιό Φάληρο Παλαιό Φάληρο - Αττικής

Το κέντρο 'Λέξις & Σκέψις' Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με λογοθεραπευτές, δημιουργήθηκε, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων ψυχολογικών και θεραπευτικών υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Λειτουργούν τμήματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων. Το αντικείμενό μας είναι η διάγνωση, υποστήριξη και αποκατάσταση παιδιών & εφήβων, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάπτυξη, στην επικοινωνία, στη μαθησιακή ακαδημαϊκή τους πορεία, στη συμπεριφορά ή στη γενικότερη προσαρμογή τους στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον.

Στο κέντρο μας μπορούν να διαγνωσθούν η αναπτυξιακή καθυστέρηση παιδιών από πολύ μικρή ηλικία, οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), η βαρηκοΐα και οι διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας.

Επίσης, το επιστημονικό επιτελείο του κέντρου μας αναλαμβάνει διαταραχές συμπεριφοράς, διαταραχές υπερκινητικότητας ΔΕΠ-Υ, δυσγραφία, ενδεχόμενες δυσκολίες στην κατανόηση και παραγωγή λόγου και ομιλίας και δυσπραξία (αναπτυξιακή διαταραχή συντονισμού των κινήσεων).

Ακόμη, αναλαμβάνουμε παιδιά και εφήβους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία, δυσαναγνωσία, αναγνωστική ικανότητα, δυσαριθμησία (δυσκολία στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών) κ.ά.

Παράλληλα, αναλαμβάνουμε και διαταραχές στη νοητική επίδοση, συναισθηματικές δυσκολίες (άγχος, διαζύγιο, πένθος), ψυχιατρικές διαταραχές και, τέλος, ψυχοκινητική καθυστέρηση.

Η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, καθώς και ειδικούς παιδαγωγούς. Συνεργαζόμαστε, επίσης, με παιδίατρο, παιδονευρολόγο, αναπτυξιακό οπτομέτρη & παιδοψυχίατρο, ενώ λειτουργεί και δεύτερο κατάστημα στον Άλιμο.

Δεκτά γίνονται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.