ΑΡΙΑΔΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ - Μεταμόρφωση
Άλλο - Μεταμόρφωση Μεταμόρφωση - Αττικής

Διεύθυνση: Δημαρχείου 3 Κέντρο, 14452 Μεταμόρφωση Αττικής

Τηλέφωνο: +302102828128

Γεωγραφικό πλάτος: 23.760035633888123

Γεωγραφικό μήκος: 38.06340821656909

ΑΡΙΑΔΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ - Μεταμόρφωση

Περιγραφή - ΑΡΙΑΔΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ - Μεταμόρφωση Άλλο - Μεταμόρφωση Μεταμόρφωση - Αττικής

Το ΑΡΙΑΔΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ είναι ένας ζωντανός εκπαιδευτικός οργανισμός, ένα Ωδείο που παρέχει μουσικές σπουδές υψηλού επιπέδου και βρίσκεται στη Μεταμόρφωση Αττικής. Σ’ ένα φιλικά διαμορφωμένο περιβάλλον, δίνεται βαρύτητα στη βιωματική εκπαίδευση και στην καλή ψυχολογία των μαθητών μας.

Γνωρίζοντας πως οι βάσεις της μουσικής καλλιέργειας μπαίνουν από την προσχολική ηλικία, λειτουργούν τμήματα μουσικής προπαιδείας, από 4 ως 6 ετών. Αυτά τα παιδιά εξοικειώνονται με θεμελιώδεις μουσικές έννοιες, όπως ο ρυθμός, μαθαίνουν τραγούδια, γνωρίζουν μουσικά όργανα που στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν. Οι μαθητές μας δεν μαθαίνουν απλώς ένα μουσικό όργανο, αλλά, μέσα από τα οργανωμένα προγράμματα σπουδών, βιώνουν τη χαρά της μουσικής δημιουργίας και έκφρασης, αποκτώντας εφόδια για μια ζωή.

Ακόμα στηρίζουμε τη δημιουργία μουσικών ομάδων, όπου παιδιά, από το ίδιο ή διαφορετικό όργανο του ίδιου, όμως, επιπέδου, ενώνονται, δημιουργώντας συγκροτήματα και παίζοντας τραγούδια της αρεσκείας τους. Όλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και μαθητικές συναυλίες, όπου μαθαίνουν να συνυπάρχουν αρμονικά και να δείχνουν δείγμα της δουλειάς τους.

Παράλληλα οργανώνουμε δραστηριότητες που φέρνουν πιο κοντά μαθητές, γονείς και δασκάλους, όπως παρακολούθηση παραστάσεων, εκδρομές, ταξίδια. Τέλος, πιστεύουμε στην αξία της σχέσης των ενηλίκων με τη μουσική, γι' αυτό υπάρχουν τμήματα πολύ καλά οργανωμένα, με προγράμματα προσαρμοσμένα για ενήλικες.

Παράρτημά μας λειτουργεί στη Νάξο.