ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗ - Περιστέρι
Άλλο - Περιστέρι Περιστέρι - Αττικής

Διεύθυνση: Πάροδος Τσιμισκή 3Α Άγιος Ιερόθεος, 12135 Περιστέρι Αττικής

Τηλέφωνο: +302105742039

Γεωγραφικό πλάτος: 23.678474866587422

Γεωγραφικό μήκος: 38.02093458524549

ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗ - Περιστέρι

Περιγραφή - ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗ - Περιστέρι Άλλο - Περιστέρι Περιστέρι - Αττικής

Το κέντρο ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗ, που απαρτίζεται από έμπειρους λογοθεραπευτές - λογοπεδικούς, είναι ένα νεοσύστατο κέντρο ειδικών θεραπειών, που βρίσκεται στο Περιστέρι.

Αποτελεί ένα κέντρο πρόληψης και θεραπείας, το οποίο είναι στελεχωμένο από έμπειρους επαγγελματίες, έχοντας ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους, αλλά και στις οικογένειές τους. Προσφέρει υπηρεσίες, όπως: λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη και παιγνιοθεραπεία - δραματοθεραπεία.

Πιστεύουμε στην ολιστική προσέγγιση ενός θεραπευτικού αιτήματος και φιλοσοφία μας είναι ότι στο κέντρο βρίσκεται πάντα το παιδί μας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διεπιστημονική συνεργασία, αλλά και τη συνεργασία με τους ίδιους τους γονείς.

Το είδος της θεραπευτικής παρέμβασης διαμορφώνεται ξεχωριστά για κάθε παιδί ή έφηβο και αφορά θέματα όπως: μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαριθμησία κ.ά.), διαταραχές ομιλίας, λόγου, φωνής, διαταραχές επικοινωνίας.

Επίσης, αναλαμβάνουμε περιπτώσεις που αφορούν διαταραχές συμπεριφοράς, ΔΕΠΥ, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, Asperger).

Η μέθοδος και οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι προσαρμοσμένες στο παιδί, ενώ έχουμε φροντίσει η τέχνη να είναι ένα βασικό εργαλείο για την προσέγγιση του θεραπευτικού αιτήματος. Η μίμηση, τα επιτραπέζια, οι κατασκευές, οι ζωγραφιές, το παιχνίδι με αντικείμενα είναι κάποιες από τις τεχνικές μας, ώστε η θεραπευτική παρέμβαση να γίνεται ομαλά και ευχάριστα για το παιδί. Παράλληλα με το παιδί, καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής παρέμβασης, πραγματοποιείται συμβουλευτική γονέων και ψυχολογική υποστήριξη, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Στο χώρο μας λειτουργούν και τμήματα ανεξαρτήτως από τη θεραπευτική παρέμβαση, όπως είναι η δημιουργική απασχόληση και το θεατρικό παιχνίδι.

Το κέντρο συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς αναγνωρίζουν δαπάνες για σχετικές υπηρεσίες. Οι συνεδρίες καλύπτονται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και οι αξιολογήσεις είναι δωρεάν.

Το κέντρο μας έχει υποκατάστημα και στο Παλαιό Φάληρο.